Com afecta el nou valor fiscal de casa teva a l’IRPF

 

En el cas de la compra d’un habitatge usat

 

En el cas de la venda d’una casa, el venedor haurà de tributar pel valor real de la venda. I el mateix passarà als contribuents que adquireixin un immoble de forma onerosa. Amb vista a una futura venda, hauran de prendre com a “valor d’adquisició”, l’import real pel qual van comprar l’immoble.

La Llei de l’ITP preveu que la comprovació de valors que faci Hisenda al comprador d’una casa es notifiqui al venedor, amb quina finalitat? Amb la d’imposar-li el valor comprovat a l’IRPF, amb la qual cosa haurà de pagar IRPF en funció del valor comprovat pel fisc.

Per tant, quan un contribuent que ha adquirit un immoble i pagat l’ITP segons escriptura, rebi una comprovació de valors, el resultat d’aquesta pot notificar-se també al venedor, a fi d’alterar el guany patrimonial declarat, i fer-li pagar més IRPF.

Només es duran a terme quan un immoble no tingui assignat un valor de referència, i l’Administració consideri que el contribuent ha tributat per sota de valor de mercat.

Per tant, encara que es preveu que el resultat d’una comprovació de valors es pugui traslladar al venedor, i al seu IRPF, això serà poc freqüent a la pràctica, en reduir-se el nombre de comprovacions de valors que es faran.

Font idealista news

Tags:
1 Comment
  • oriol tarrago
    Publicar el 10:04h, 13 gener Respon

    Per qualsevol dubte el nostre departament legal i jurídic un podrà assessorar.

Publicar Comentari

¿Hablamos?
Hola, somos Immotècnics 👋
¿En qué podemos ayudarte?